Skip to Content

De digitale kunstklas van M

‘Het kunstlab van M’ is een participatief platform voor het secundair onderwijs. Het wil de blik van leerlingen verruimen en ze creatief en kritisch met beelden laten omgaan, ondersteund door artificiële intelligentie (AI). ‘Het kunstlab’ is er voor alle leerlingen en leerkrachten uit het secundair onderwijs: elke studierichting, elke graad en elke finaliteit is welkom.

We vertrekken van een selectie kunstwerken uit de collectie van M, gepresenteerd in een digitaal museum. Aan de hand van informatie en opdrachten leren de leerlingen de werken beter kennen. Nadien gaan ze zelf aan de slag. Ze kijken, beschrijven en verwoorden, en creëren zo spelenderwijs een eigen versie van een bestaand kunstwerk. Dat doen ze met behulp van AI.

Ontdek de diversiteit van de collectie van M in het digitale museum.

Digitaal museum

Hoe ga ik aan de slag met 'Het kunstlab'?

‘Het kunstlab van M’ is een digitaal leermiddel dat je helpt om de minimumdoelen te realiseren. Het is gemaakt om te gebruiken in de klas. Leerlingen kunnen zelfstandig beeldende kunst ontdekken en gaan aan de slag met AI om zelf nieuwe beelden te creëren.

Voor de leerkracht

M Leuven?

‘Het kunstlab van M’ is een initiatief van M Leuven. Een korte naam voor een markant museum dat in het hartje van Leuven uitpakt met een rijke collectie en toonaangevende tentoonstellingen. In het schitterende complex van de hand van Stéphane Beel versmelten vroeger en nu: historische panden lopen over in een strak museumgebouw, en de collectie is een mix van oude meesters en hedendaagse kunstenaars. M is een ontmoetingsplek waar voor iedereen iets te beleven valt en waar je steeds weer nieuwe perspectieven op kunst en de wereld ontdekt.

Meer over M

Partners

We doen dit niet alleen. ‘Het kunstlab van M’ zou er niet zijn zonder de steun van onze partners.

  • Logo stad Leuven
  • Logo Vlaanderen